Skip to content

Medisch acceptant overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Amstelveen

Functieomschrijving

Als medisch acceptant beoordeel je of er een verhoogd risico is op overlijden op basis van gezondheidsverklaringen en de aanvullende medische informatie. Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is er om een financieel verlies bij overlijden af te dekken. De lening bij de bank wordt hier bijvoorbeeld mee afbetaald of het zorgt ervoor dat nabestaanden niet in de financiële problemen komen. Een verzekeraar keert het verzekerde bedrag uit wanneer een individu in de looptijd van de verzekering komt te overlijden. In de regel heeft een individu met een slechte gezondheid een grotere kans om te overlijden dan een individu met een goede gezondheid waardoor de verzekeraar een groter risico loopt het verzekerde bedrag uit te moeten keren.

Jij gaat leren om dit risico in te schatten en beoordeelt of er bijvoorbeeld een premieopslag nodig is om het extra risico voor de verzekeraar te compenseren. Tijdens de medische beoordeling zal je aandoeningen tegenkomen waar je nog nooit van gehoord hebt, leren over de schadelijke bijwerkingen van medicatie en vaardig worden in het inschatten van risicovolle sporten, hobby’s en beroepen.

Uurloon € 12,50 per uur.

Vereisten

Je werkt goed samen, communiceert helder en je vindt het leuk om contact te hebben met collega’s op kantoor en met klanten. Je voelt je prettig in een functie waarbij je zeer nauwkeurig te werk moet gaan, de verschillende processen moet kennen en je kennis aan anderen doorgeeft. Tevens beschik je over:

  • Hbo/wo werk- en denkniveau met een gezondheid gerelateerde studie;
  • Bij voorkeur beschikbaarheid van 32 tot 40 uur per week;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift), tevens een goede beheersing van de Engelse taal;
  • Leergierigheid: je pakt zaken snel op, begrijpt processen en bent goed in het leggen van verbanden;
  • Accuratesse en discretie, je werkt immers met privacygevoelige informatie;
  • Je bent minimaal 24 uur beschikbaar.
Nederland, Noord-Holland, Amstelveen

of